Снимка PixabayБритански учени разработиха тест, който позволява чрез анализ на урината

...
Снимка PixabayБритански учени разработиха тест, който позволява чрез анализ на урината
Коментари Харесай

Нов тест диагностицира рак на простатата в домашни условия

Снимка Pixabay

Британски учени създадоха тест, който разрешава посредством разбор на урината в домашни условия да се организира ранна диагностика на рак на простатата, оповестява Канал 3.

Ракът на простатата е най-често срещаният рак при мъжете. В множеството случаи той се развива постепенно и не изисква лекуване. Но от време на време туморите на простатата могат да стартират да се развиват нападателно. За да не се допусне това, всички пациенти с доказана диагноза или със подозрение за карцином на простатата на всеки шест месеца са принудени да подаряват кръв и да се подлагат на неприятни физически прегледи, в това число трансректален ултразвук, ЯМР или биопсия.

Учени от Университетската болница на Норфолк и Норич са създали теста, наименуван PUR, с цел да открият рак на простатата посредством елементарен тест на урината, който всеки може да си направи вкъщи. Тестът PUR ревизира съществуването на избрани гени в утринната урина, което разрешава да определите равнището на риска от карцином на простатата на равнище " високо " или " ниско ".

Авторите на създаването са уверени, че необятното потребление на новия тест освен ще разреши доста по-голям брой мъже да бъдат включени в процеса на ранна диагностика, само че и да се създадат заключения за нуждата от лекуване към пет години по-рано от в този момент, когато туморът нормално се диагностицира на III-IV етап.

За да ревизират успеваемостта на създаването, откривателите предоставиха тестов комплект на 14 доброволци. След това те съпоставят резултатите с теста с цифрово ректално проучване.

PUR пробата, съгласно учените, може да се употребява освен за идентифициране, само че и за надзор на прогресията на заболяването.

Авторите означават, че създаването на тяхната методология ще помогне за основаването на сходни проби за домашна диагностика на рак на пикочния мехур и бъбреците.

Изследването е оповестено в списание " BioTechniques ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР